Dansföreställningen heter Dansspelet. Den utspelar sig i en tv- spelsvärld. Fyra personer har dragits in i denna värld som styrs av olika tärningar. För att ta sig ut måste de följa Dansspelets regler och ibland ta hjälp utifrån. Det är din uppgift som publik att hjälpa dessa karaktärer genom alla nivåer till det sista kastet, så att de kan ta sig tillbaka hem. Vem vinner? Kommer alla att ta sig ut i tid?

Föreställningen innehåller mycket humor och högkvalitativ dans. Det unika med projektet och föreställningen är just att handlingen styrs av publiken med hjälp av två stora skumtärningar där varje utslag och kast representerar en vändning i handlingen, val av karaktär och vilken dansstil som utförs. Publiken är helt integrerad i föreställningens story och röda tråd. Dansföreställningen riktar sig till barn och ungdomar.

Fyra professionella dansare har skapat, utfört och koreograferat dansnumren utifrån sina egna upplevelser kring tv-spel och byggt strukturen samtidigt som de låter publiken avgöra händelseförloppet med tärningskast och integreras genom att de påverkar handlingen och avgör ödet i föreställningen. Idén om spelplanen eller rättare sagt scenen är inspirerad från brädspel som Fia med knuff och Schack och tv-spelsvärlden representeras av populära dansinslag från tv-spelen Fortnite och Just Dance. Detta projekt kombinerar flera intressen hos barn och unga eftersom vi blandar dans och rörelser med populära inslag från tv-spelsvärlden och även igenkänningsbara danssteg från Youtube.

Initiativet och produktionen är skapad av Improve Your Groove och syftet med föreställningen är att nå ut till människor och inspirera och visa upp streetdansen som kulturform och sprida mycket

dansglädje och på så sätt skapa ett intresse för dans. Eftersom det är en kulturform där man uttrycker sig genom rörelser i kroppen så gynnar det även hälsan, ökar kroppsmedvetenhet, motorik och koordination. Det är något vi själva sett minska hos unga den senast åren genom t ex allt stillasittande tv-spelande.

Vi gör det här för att vi tycker att det är ett nytt spännande sätt att arbeta på och att få med publiken närmare upplevelsen och mer inkluderad i föreställningen.

/
Improve Your Groove