Nyaste medlemmen i Improve Your Groove:s ledningsgrupp 2019 tillsammans med Nicklas och Dawid. Merdean är en av grundarna till dansgruppen Complete Dance Company som har medverkat på många events inom dansvärlden.

Han har tävlat på danstävlingar runt i Europa, skapat och medverkat i många dansföreställningar samt varit med i musikvideos bakom artister, deltog i svenska tv-programmet Talang och dansat i Melodifestivalen.

Med den dansgruppen representerade han Sverigepaviljongen under Expo i Shanghai samt rest till olika länder för att medverka på olika stora festivaler. Medverkade i dansföreställningen Scen Ankomst.

Förutom sin fleråriga kunskap i streetdance så har Merdean utbildning från Danshögskolan (DOCH) samt 4 år på dansuniversitet i Los Angeles. Som person arbetar han mycket med dansprojekt för barn och unga för att danskulturen ska växa på utsatta områden i Sverige. Arbetar i Fagersta med ungdomssatsningar och arrangerar sommarkollon med dans. Senaste projektet är dansföreställningen "Dansspelet" där Merdean är dansare och koreograf. 

 

Aktuell just nu med

Skapande Skola med Improve your Groove

Föreställningen "Dansspelet", producerad av Improve Your Groove

 

maila till:

merdean@improveyourgroove.se