Nicklas Magnusson

Gick Estetiska programmet på Carlforsska gymnasiet. Fortsatta studier på Balettakademien och danslinjen på Kulturama i Sthlm. Gick sedan det 1:a Konstnärliga collegeåret på Danshögskolan i Sthlm. Har en 2-årig högskoleutbildning i streetdance och hiphop med scenkonstnärlig inriktning från Danshögskolan.

Fortbildning dans i Los Angeles USA, på Debbie Reynolds. Dansat mycket för Greg “Campbellock Jr” Pope, Skeeter Rabbit och Shabba Doo som är några av skaparna till streetdansstilen locking. Dansat som professionell streetdansare i föreställningen ”Vi e Dom” på Orionteatern gjord av Camilla Ekelöf. Medverkat och dansat i riksturnén med samma show för Rikskonserter genom hela Sverige och gjort en extra föreställning för Drottning Silvia. Nicklas har tidigare undervisat på Kulturama i Sthlm, på Balettakademien i Umeå, och många andra dansskolor.

Dansat bakom svenska artister som David Lindgren, Latin Kings och Miio samt medverkat som dansare i TV-program, SVT och musikvideos. Medverkat ett flertal gånger i projektet Amatörer möter proffs i Sthlm. Arrangerar egna dansworkshops och kulturevent. Nicklas är grundaren till Essence Hiphop Jam. Har tillsammans med Dawid Bienkowski startat streetdance-konceptet Improve your Groove. Senaste projektet är föreställningen Dansspelet där Nicklas är en av dansarna och huvudkoreograferna. 

 

Aktuell just nu med

Skapande Skola med Improve your Groove

Improve your Grooves projekt "The Cage" -streetdance battle

Föreställningen "Dansspelet", producerad av Improve Your Groove

 

maila till:

nicklas@improveyourgroove.se