Syfte

Vi, Nicklas Magnusson och min kollega och vän Dawid Bienkowski, vill förbättra streetdance-scenen i Västmanland. Västerås har ett bra dansrykte, inte minst i streetdancevärlden då kända streetdancegrupper som Bounce och Complete har rötter från staden.

Vi ska fortsätta med denna tradition och detta är en bra utveckling tycker vi i Improve your Groove! Därför arrangerar vi workshops, jams, undervisar och har även skapat vårt Dance Community.

Syftet är att locka barn och ungdomar till att vilja lära sig dansa mer och träna hårt och finslipa sina kunskaper, för att skaffa en mer meningsfull fritid och en konstnärlig hobby. Lära sig skapa något och förbättra sin självkänsla och motverka och sänka grupptryck att börja med t ex destruktivt beteende såsom användandet av alkohol, drogrelaterade substanser och våld. Det här projektet ska tjäna som en platform och katalysator för bra streetdance och hiphop och är aktivt mot droger. En riktigt skön grej helt enkelt!

Ett ytterligare syfte är också för unga streetdansare att skaffa lite kontakter i branschen, hitta nya kompisar med ett gemensamt intresse, att umgås, träna, skapa dans och ha riktigt kul dessutom.

Även inspirera och pusha community-deltagarna att söka vidare till högre utbildningar, och hitta sin egna stil och väg, att främja positiv utveckling.

Vi vill få med allt som är bra och göra bra ifrån oss!